Kontakt SVE ENG

Välkommen till Nordic Posters!

Vi har över 10000 bioaffischer från 1917 till 2010 till salu i våra listor. Här kan du hitta din favorit-affisch eller skådespelare! Nordic Posters har funnits sedan 1998 på nätet och säljer regelbundet till samlare i Sverige och resten av världen. Det är många som gillar oss. Enligt Google finns det ca 50.000 länkar från andras hemsidor till nordicposters.

Besök vår butik på Torggatan 1B mitt i Linköping, öppet 10-18 mån-fre (lunchstängt). Alla affischer kan ses, hämtas och betalas där. Vi köper även affischer.

ORIGINALAFFISCHER

 • Svensk bioaffisch Gösta Berlings saga 1930 Greta Garbo

  Gösta Berlings saga 1930

 • Svensk filmaffisch Stjärnornas Krig 1977

  Stjärnornas krig 1977

 • Bioaffisch Cimarron 1931 Richard Dix Irene Dunne

  Cimarron 1931

 • Bioaffisch Jakten på den försvunna skatten 1981 Steven Spielberg Harrison Ford

  Jakten på den försvunna skatten 1981

Originalaffischer

Hos oss kan du köpa bioaffischer i original med samlarvärde. De satt utanför biografen när filmen gick, kanske för 75 år sedan. Affischerna håller högsta kvalitet i tryck, papper och design eftersom de skulle göra bra reklam för filmen. Vi säljer inte nytryckta planscher, glichee-tryck, video-affischer eller idolbilder utan framtida värde. Det är mycket enkelt att se om en affisch är nytryckt. Pappret är blankt, pappersveck och revor i originalet syns inuti trycket, bokstäver och färger är suddiga även på avstånd. Storleken på en originalaffisch från Sverige är exakt 70x100cm eller 32x70cm, tryckt på vitt, fint, poröst papper.

Vi har hållit på med affischer i över 15 år. Under den tiden har vi byggt upp en stor kunskapsbas kring äkta affischer. Vi anlitas som experter av stora ebay-säljare, auktionshus, och samlare. Det största auktionshuset i London sålde under flera år James Bond-affischer tryckta 1967 som "originaltryck 1964", tills vi lärde dem hur man ser skillnad mellan tryckningen från 1964 och 1967.

Vem samlar på affischer?

Affischer är spännande att samla av många skäl. De är tidstypiska, konstnärliga, och sällsynta. Priserna är förvånansvärt låga med tanke på att det kanske bara finns 1-5 kända exemplar av äldre affischer. Två svenska affisch-format finns: 70x100 cm och "stolpaffischer" 32x70 cm. Mer om affischer och våra listor.

En specialsamlare vill ha allt får en viss film, en viss artist, eller t.ex. alla Science Fiction-filmer. Andra har minnen från filmer de sett för länge sedan och vill ha affischen av nostalgiskäl. Många köper t.ex. en James Bond-affisch bara för att ha på väggen i stället för en tavla. En investerare kanske köper affischer i toppskick från 1930-talets kända filmer. Titta även på våra investerings-tips

Att samla bioaffischer, stor artikel i Hemmabio 8/2008

Vilka vi är

Nordic Posters llc, Bergenline Ave, Union City 07087 NJ, USA äger och driver hemsidorna nordicposters.se och www.nordicposters.com. Vi har en av världens största samlingar svenska bioaffischer i original, lagret finns i Sverige.

Om du har några frågor eller vill beställa en affisch kan du få hjälp i frågor och svar

Beröm från våra kunder
- Otroligt bra skick på affischen, till och med bättre än utlovat. A++++
- Största urvalet, utan tvekan!
- Jag har letat i fyra år efter en original-Chaplin från 30-talet som ni hade
- Tack för snabb leverans, jag behövde affischen till en födelsedag!

MÅNADENS NYHETER

Top